LOGO

Schaakcursus voor volwassenen

Altijd al willen leren schaken?
Of een nog beter schaker willen worden?
Of een leuke manier van tijdverdrijf hebben?
Samen met anderen?
En je hersenen op een prettige manier aan het werk zetten?


In Zwolle-Zuid kun je deze winter deelnemen aan de schaakcursus die dit allemaal in zich heeft. Je leert beter schaken vanuit het niveau dat bij jou past. En dit doe je in een ongedwongen sfeer samen met anderen die ook op deze hobby-achtige wijze schaken. En dit onder leiding van een ervaren schaker en schaaktrainer.
Na de cursus ken je de schaakregels en heb je kennis gemaakt met en je verdiept in een aantal technische en tactische principes van het schaken.

In de agenda van de schaakclub hebben we dit najaar en winter een achttal momenten gepland op donderdagavonden om hiermee aan de slag gaan.
Bij de cursus ontvang je een map met werkmateriaal en een schaakboek. Het materiaal is door de schaakbond speciaal ontwikkeld voor volwassenen die willen leren schaken.

De schaakcursus is telkens van 20.15-21.45 uur. Na elke cursusavond kun je met de andere hobbyschakers verder werken aan je schaakniveau, je kunt ook de opgedane kennis in de praktijk toetsen door een partij te spelen in de interne competitie.

Zwolle-Zuid Schaakt! heeft een groep hobbyschakers waar je samen in een ontspannen sfeer partijen en stellingen bekijkt en uitzoekt wat de beste voortzetting is. Daardoor is een avond schaken een gezellige avond waarbij je en passant aan hersengymnastiek doet.

data Nog niet bekend; eerste avond in oktober
tijdstip 20.15-21.45 uur
plaats wijkcentrum De Pol
kosten € 25 (voor cursusmap en schaakboek)
docenten Emile Hoogterp en Karel Schoenmaker
aanmelden k.schoenmaker@home.nl
Website www.zwollezuidschaakt.nl

Zwolle-Zuid Schaakt! is een van de activiteiten van wijkenvereniging Zwolle-Zuid: https://wvzwollezuid.nl/