Zwolle-Zuid Schaakt!


001            In memoriam Patrick Wezenberg

Helaas is veel te vroeg een groot liefhebber, briljant schaker en vooral een heel fijn mens heen gegaan.

Zijn schaakspel werd gekenmerkt door scherpe stellingen, die hij met geniale rekenkunst vaak tot een goed einde kon brengen. Een tip van Patrick: 'maak de stelling zo complex, dat je tegenstander er niets van begrijpt'. Hij was een groot kenner van 2 varianten in de Siciliaan, de Taimanov- en de Kan-variant. Hij toverde hiermee de scherpste stellingen op het schaakbord. Hij is de enige van onze club die qua rating de 2000 is gepasseerd en had op zijn top een rating van 2098.

Nadat Patrick aan bord 1 bij het 1e team aanschoof zijn we 2 jaar achter elkaar gepromoveerd in de externe competitie. Dat waren hele gezellige avonden waar vooral veel werd gelachen. Na afloop van de partijen kon Patrick, ogenschijnlijk eenvoudig, je vertellen wat je in je eigen partij toch anders had moeten doen. Na deze 2 seizoenen speelde Patrick vaak op wat lagere borden; van minder goed verlopen partijen kon hij best een nacht wakker liggen.

Hieronder is een partij van Patrick waarin zijn scherpe spel heel erg goed ten uitdrukking kwam:


Dick Treur – Patrick
klasse 2A OSBO competitie      ( klik hier )


Naast zijn inzet voor het 1e team heeft
Patrick de jeugd een tijd getraind.

Patrick, we misten je al, maar moeten je nu voor altijd missen.

Rust zacht. Hieronder enkele foto's uit het archief:

0001
11 december 2008; ZZS! – Meppel 2: Patrick speelt aan bord 1 tegen Stefan Spekreijse

0002
Januari 2009; Heerde – ZZS!; Patrick in actie tegen Bartelo Oegema met een verdienstelijke

0003NB waren we gedegradeerd naar de 3e klasse. Daar wordt met zestallen i.p.v. achttallen gespeeld. In de uitwedstrijd tegen De Zeven Pionnen in Epe staan Patrick en Karel reserve en wordt nipt verloren. Verderop dat seizoen verliest De Zeven Pionnen van Pegasus die wij vervolgens duidelijk met 6-0 verslaan.

6 december 2011; Patrick neemt samen met Rick de schade op aan de borden.
00040005

0006Patrick in actie tegen Marc Evers (Meppel 3). Citaat uit wedstrijdverslag: “Nog voor negen uur wint Patrick. Na het slaan op f7 komt zwart niet meer onder de druk vandaan en verliest kansloos. (1-0)“


 

 

 

 

 

 


17 april 2012: slotronde 3e klasse A in Boskamp; we spelen tegen Meppel. We winnen met 5½-½ waardoor we op bordpunten kampioen worden. In dat seizoen promoveren we terug naar de 2e klasse van de OSBO.

 


 

top