Zwolle-Zuid Schaakt!


 

Peter Kraan    * 10 juni 1963      † 13 Juli 20213aPeter Kraan
Beste schaakvrienden,

zoals de meesten van jullie ondertussen wel weten is ons zeer gewaardeerde lid Peter Kraan ons ontvallen op 13 Juli 2021.
Wij zullen hem herinneren als een zeer markante en karakteristieke schaker die altijd zijn eigen pad ging en ook op het schaakbord zijn eigen stijl had.
Legendarisch zal zijn opmerking blijven die hij tijdens een partij riep: "Kraan wat doe je nu?"
Hij zag altijd mogelijkheden op het bord die een ander niet zag en wist daarmee uit moeilijke stellingen te komen en de partij toch nog naar zich toe te trekken. Ook tijdens de analyse liet hij van zich horen door bijzondere wendingen aan de partij te geven
Peter zal niet alleen bij ons op de club gemist worden maar ook op diverse toernooien waar hij altijd aan meedeed oa bij Grand Cafe Zuijdt waar hij ook een graag geziene gast was.
Er zijn verschillende anekdotes over Peter te vertellen, maar laten we hem vooral herinneren als een aimabele, gezellige man die altijd voor een ander klaarstond en waarmee je een goed en gezellig gesprek kon hebben en die verschillende functies binnen onze schaakclub heeft verricht, hij heeft oa lange tijd samen met Henk Schottert onze website verzorgd

R.I.P Peter

Namens het bestuur

Karel Schoenmaker
Voorzitter

Ron Meyer
Secretaris

 
 
 

top
 
 


 

top